Refinance Loan Baru Diluluskan Untuk Tempoh 35 Tahun – Fast Action Fast Result

Refinance loan baru diluluskan untuk tempoh 35 tahun – fast action fast result

Ini post pembakar semangat, minggu lepas, saya terima email daripada daripada rakan yang mengikuti blog saya bertanyakan berapa jumlah sebenar beliau akan dapat cash-out .Yang menarik tu, beliau terus pergi pohon refinance selepas saya post , apa alternative refinance bagi cash-out maximum tenure 10 tahun. Inilah yang dikatakan fast action fast result. Letter of Offer masih baru lagi iaitu 08/10/2013.

rhb-loan-approve

Sedikit maklumat, selepas baca post saya itu , beliau terus pohon refinance dekat OCBC , tetapi OCBC sudah implement new ruling , kemudian beliau pohon dekat CIMB, CIMB pun dah implement , mortgage officer forward kan permohonan kepada rakan beliau di RHB, Alhamduliah pada masa itu RHB belum implement lagi dan refinance beliau diluluskan bagi tempoh 35 termasuk jumlah cash-out. Tahniah..

Jumlah yang beliau dapat hampir RM200K, bolehlah digunakan modal untuk menambah harta lagi. Suka saya ingatkan bahawa duit itu bukan duit kita, kalau hendak gunakan biarlah bila dapat hasilnya dihujung tahun kelak bila dapat dividen.

One thought on “Refinance Loan Baru Diluluskan Untuk Tempoh 35 Tahun – Fast Action Fast Result

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *