Susun Semula Hutang : Perlukan Kerjasama

SUSUN SEMULA HUTANG : PERLUKAN KERJASAMA

2-3 minggu lepas saya di datangi seorang sahabat hendak bertanya tentang cara macam mana nak boleh buat loan kereta yang sebelum ini loan kereta tersebut dibuat atas nama kawannya.

Pendapatan beliau sudah tinggal 30% dari gaji asal. Jadi kemungkinan besar, susah hendak lulus pinjaman. Apa yang perlu beliau lalukan ialah “susun semula hutang”.

Bila melihat semua komitmen dan ‘peluang kewangan yang ada’ . Sebenarnya kes beliau tidak complex. Cuma beliau perlu kerjasama pasangan beliau, untuk transfer sementara hutang bagi langkah jangka pendek.

Manakala, untuk langkah jangka panjang 10 bulan to 16 bulan, beliau boleh naik kembali pendapatan beliau kepada 70%, dengan membawa hutang yang ada sekarang kedalam hartanah. Dan dengan pelan dan ilmu yang dikongsi, beliau boleh menyelesaikan segala hutang dalam masa 3-5 tahun sahaja.

Bagi orang mahu terlibat dalam susun semula hutang adalah disyorkan, buat bersama-sama pasangan mereka dan kongsi action pelan jangka pendek dan panjang, barulah senang dapat penglibatan mereka

5 thoughts on “Susun Semula Hutang : Perlukan Kerjasama

 1. Aidy

  Assalam tuan,disini sy cuma ingin ucapkan jutaan terima kasih kerana sudi berkongsi ilmu-ilmu.Sebagai middle come earner ilmu-ilmu ini amat penting bagi saya untuk ke arah financial freedom.Sangat hargai segala ilmu yang tuan share.Harap buat personal coaching.

  Reply
 2. Azlin

  Salam tuan ingin bertanya
  Sekira saya baru Dapat VP dlm 2 minggu
  SOVo duplex
  Ada pendapat tuan SAMa ada saya Jual sekarang Atau sewa kan nye
  Projek dah lepas 5 Thn
  Harap Dapat penjelasaan Dari Tuan
  Terima Kasih

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *